[:si]Snarky Puppy // 22.6. // Musicology Barcaffe Sessions & Ljibljana Jazz Festival[:]

[:si]Z velikim veseljem in s še večjim navdušenjem vabimo na zaključni koncert Jazz Festivala Ljubljana, ki bo hkrati tudi finalni koncert druge sezone serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions Slovenija. V Ljubljano na povabilo Cankarjevega doma, Kina Šiške in Musicology Barcaffe Sessions prihaja s tremi grammyji ovenčan glasbeni kolektiv Snarky Puppy!

Gre za eno najbolj atraktivnih glasbenih zasedb tega stoletja, ki briše meje glasbenih žanrov in oblikuje svojega. Velika koncertna atrakcija najprestižnejših festivalov po vsem svetu, bo v Ljubljani zaključila glasbeno praznovanje 60. letnice Jazz festivala Ljubljana. Uživali bomo v redkem in prefinjenem spoju izčiščene kompozicije, harmonije in improvizacije s prvinami fusiona.
Snarky Puppy, z ljubkovalnim vzdevkom »The Fam«, so bili leta 2004 ustanovljeni v teksaškem Dentonu, sestavlja več kot 30 glasbenikov, zbranih okoli basista, skladatelja in vodje Michaela Leagua. Na koncertu se bo predstavilo 12 članov zasedbe; vsak nastop je edinstvena izkušnja tako zaradi različne zasedbe glasbenikov kot tudi drugačnega instrumentarija. Snarky Puppy so prejemniki nagrade grammy za dva albuma in za najboljši koncertni nastop.

»Eden najbolj vsestranskih sestavov na planetu danes.« Rolling Stone

»Morda niste opazili, vendar naš svet pripada bendu Snarky Puppy, in preostali v njem samo bivamo.« »Propulzivna in vzajemno uglašena, energična inštrumentalna zasedba s fanatično skupnostjo navdušencev.« The New York Times

»Številni glasbeniki poskušajo jazz pripeljati v sodobnost. Bendu Snarky Puppy, newyorškemu kolektivu s teksaškimi koreninami, to uspeva z levo roko.« – SF Chronicle

Kino Šiška, 22. junija 2019 ob 21.00

Vstopnice

Predprodaja do 21. marca: EUR 42, 34*
Redna prodaja: EUR 46, 42*

[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *